Consolight

Categorii produse

Mai jos veți regăsi câteva dintre serviciile oferite pentru sisteme fotovoltaice. Analiza necesarului de curent electric, identificarea optimă a unui sistem on grid sau off grid, implementarea proiectului și asigurarea lucrărilor de mentenanță, toate aceste etape sunt esențiale în asigurarea fezabilității proiectului.

Consultanță specializată sisteme fotovoltaice

În funcție de domeniul în care activezi, de necesarul de energie electrică și mai ales, bugetul avut la dispoziție, specialiștii Consolight te vor îndruma către cele mai optime soluții în vederea proiectării și implementării unui astfel de proiect.

Dimensionare proiect

O evaluare inițială a proiectului dorit este un „must” atât din perspectiva Consolight, cât și a clientului. Acesta va fi informat în această etapă despre anvergura lucrării, perioada de implementare, dar și principalele documentații care trebuie a fi întocmite.

Obținere autorizații sisteme fotovoltaice

Reglementările naționale și europene modelează dorința unui număr tot mai mare de clienți să achiziționeze și să implementeze panouri fotovoltaice. Obținerea autorizațiilor necesare este un pas important pentru a începe derularea propriu-zisă.

Achiziție sistem fotovoltaic și montaj

Cu ajutorul Consolight puteți realiza cele mai eficiente alegeri în materie de achiziție și montaj. Procesul se derulează rapid, în funcție de dimensiunea totală a proiectului și de implicațiile tehnice ale acestuia.

Punere în funcțiune, testare și mentenanță

Fiabilitatea sistemelor fotovoltaice a fost atestată în timp de o serie de studii de specialitate. Cu ajutorul Consolight puteți beneficia și de servicii de mentenanță în cazul unor defecțiuni apărute sau altele asemenea. Totul este realizat cu maxim de transparență și profesionalism în vederea obținerii satisfacției finale a clientului!

Importanța sistemelor fotovoltaice pentru consumatorul de energie

Indiferent de natura construcției pe care doriți să implementați un sistem fotovoltaic, este important să cunoașteți avantajele nenumărate pentru propriul consum, dar și pentru mediul înconjurător. La Consolight prioritizăm toate avantajele asociate pentru a oferi clienților produse și servicii de calitate, în concordanță cu propriile nevoi. Mai jos regăsiți o serie de caracteristici și avantaje cheie ale unor sisteme fotovoltaice.

 1. Energie verde și regenerabilă – producerea de energie electrică prin intermediul sursei solare are un caracter curat și mai ales, regenerabil. Este foarte important să subliniem în context faptul că această energie se află la dispoziția tuturor în cantitățile dorite, este inepuizabilă și poate conduce consumatorul la acea autonomie energetică de care are nevoie în diverse activități.
 2. Reducerea dependenței de sursa publică de energie – prin intermediul unor sisteme fotovoltaice puteți să deveniți independent față de rețeaua publică sau chiar să furnizați surplusul de energie stocată în rețea, contribuind astfel la aplicabilitatea principiului „sustenabilitate”.
 3. Montaj nediferențiat – indiferent că dețineți hale, ateliere, spații rezidențiale sau comercial, echipa de specialiști de la Consolight vă va ajuta să configurați sisteme fotovoltaice fiabile, în tandem cu nevoile proprii de consum. Chiar și pentru clădirile care sunt plasate în spații îndepărtate, fără acces la rețeaua publică, această soluție este una ușor de gestionat.
 4. Aspecte financiare – principala rațiune pentru care forte mulți consumatori apelează la sistemele fotovoltaice este reprezentată de implicațiile economice. Prin intermediul acestora se reduc în mod semnificativ valorile de consum din rețeaua publică, element ce valorifică economii pe termen scurt, mediu și lung.
 5. Adaptabilitate la schimbare – energia solară a devenit foarte cunoscută în societatea contemporană datorită numeroaselor sale avantaje. Prin implementarea acestei soluții veți gestiona cu eficiență sporită noile implicații privind inovarea și eficiența economică.
Pași pentru implementarea panourilor fotovoltaice

Consolight este o companie specializată în panouri fotovoltaice, oferind clienților servicii integrate pentru a genera eficiență și eficacitate prin prisma acestui sistem. Câțiva pași esențiali în ceea ce privește realizarea proiectului și implementarea sunt:

 • Evaluare locație – prin intermediul acestei etape se dorește realizarea unei radiografii asupra fezabilității proiectului în vederea stabilirii unui traseu clar. Mai mult decât atât, experții Consolight vor aprecia cât de mult este expusă la razele solare construcția, ce dimensiune are aceasta, cum poate fi realizată instalarea și suportul aferent.
 • Planificare – elaborarea planului de muncă cu detalii specifice, asocierea zonei de montaj, dar și numărul de panouri care vor fi amplasate, toate acestea trebuie cu atenție documentate pentru a primi autorizațiile necesare.
 • Autorizații de la instituțiile de profil – în funcție de reglementările locale, naționale sau europene, montajul de sisteme fotovoltaice se circumscrie unei legislații specifice. Obținerea autorizațiilor vizează conectarea la rețeaua publică și implicit, asumarea angajamentelor de respectare a normativelor.
 • Echipamente – achiziționarea acestora se realizează în acord cu sfaturile primite de la specialiștii Consolight.
 • Instalare și testare – aceste două etape implică o serie de activități de montaj în locație, punerea în funcțiune și realizarea unor teste pentru a certifica buna funcționare.
 • Monitorizare și mentenanță – apariția unor disfuncții în funcționare este cu atenție monitorizată de către echipa Consolight. Ele vor fi rezolvate în timp util pentru ca toți consumatorii să se poată bucura de eficiență și fiabilitate.