Consolight

Categorii produse

Mai jos veți găsi o serie de informații despre tablouri electrice, de la comercializare și montaj până la funcții specifice. Indiferent de natura locației pe care o dețineți, este important ca orice rețea să funcționeze eficient și sigur prin instalarea acestor tablouri electrice.

Comercializare tablouri electrice

Există o paletă largă de specificații tehnice și norme internaționale cu privire la producerea și comercializarea de tablouri electrice. Consolight colaborează cu parteneri de încredere în această direcție pentru a oferi clienților standarde ridicate de calitate și posibilitatea de personalizare.

Consultanță în tablouri electrice

Pentru că oferim clienților produse și servicii integrate, suntem experți în furnizarea celor mai aplicate sfaturi în materie de tablouri electrice. Vom analiza îndeaproape nevoile clientului pentru a identifica soluția oportună, care maximizează avantajele.

Certificări tablouri electrice

Normele de siguranță privind tablourile electrice au implicații naționale, europene, dar și internaționale. Companiile care produc aceste echipamente sunt leaderi de top pe piață,  acreditați și într-o continuă cursă de tehnologizare.

Instalare tablouri electrice

În vederea gestionării acestui tip de serviciu, compania Consolight urmează îndeaproape câțiva pași specifici, de la evaluarea nevoilor și achiziția propriu-zisă până la testarea și punerea în funcțiune. Resursa umană trimisă pe teren care efectuează astfel de lucrări este specializată în aria de muncă, acreditată de instituțiile naționale competente.

Mentenanța tablourilor electrice

Funcționarea sigură și conformă a unui astfel de echipament este vitală pentru consumator. Realizăm servicii de mentenanță atât constant, cât și la cererea clientului sau beneficiarului, în funcție de componentele defecte.

Tablouri electrice

Importanța tablourilor electrice

Realizarea unui sistem electric implică o serie de echipamente și servicii care pot fi contractate de la diverse companii de pe piață. Consolight vă oferă oportunitatea de a colabora cu aceeași firmă pentru mai multe activități, de la cele de proiectare și achiziție echipamente electrice, până la montaj tablouri și panouri fotovoltaice. Dacă încă nu cunoașteți principalele nevoi existente la nivel de locație, consultanții noștri vor putea realiza o radiografie clară pentru a optimiza cele mai bune servicii. Mai sus am reflectat împreună la importanța tablourilor electrice și la câteva caracteristici ale acestora. În continuare vă prezentăm aceste implicații mai pe larg pentru a putea fi mereu informat cu privire la achizițiile pe care urmează să le realizați.

Rolurile specifice ale tablourilor electrice

Esențiale în cadrul sistemelor electrice, tablourile au rolul de a distribui și controla traseul energiei electrice din rețeaua publică către consumatori. Aceste elemente sunt diferite de la o tipologie de beneficiar la alta, în funcție de caracteristici, necesar de energie și preferințe de personalizare. Indiferent că vorbim despre spații comerciale, industriale sau rezidențiale, tablourile electrice sunt elemente cheie care prioritizează următoarele caracteristici:

 • Distribuire energie electrică – prin intermediul circuitelor montate, tablourile alimentează consumatorii prin livrarea de energie în cantitatea adecvată.
 • Securitate – alături de alte componente ale sistemului electric, tablourile au rolul de a minimiza impactul unor suprasarcini sau scurtcircuite, în vederea prevenirii degradării circuitului.
 • Activare și dezactivare funcționare circuite – în condițiile realizării unor lucrări de reparație, prin intermediul tablourilor electrice se poate activa sau dezactiva alimentarea cu energie a consumatorului.
 • Configurare eficientă – este foarte important să înțelegem versatilitatea tablourilor electrice. Ele sunt personalizate și configurate în funcție de consumator și nevoile acestuia. Prin urmare, există diferențe notabile între aceste componente la utilizatori casnici respectiv, la cei din arii comerciale sau industriale.
 • Respectarea metodologiilor de lucru – instalarea unui tablou electric este o activitate importantă pentru orice tipologie de consumator. Operatorii autorizați din cadrul Consolight vor avea în vedere respectarea aprofundată a normelor în vigoare.
 • Control – monitorizarea consumului de energie electrică este o altă caracteristică asociată tablourilor.
Etape de montaj pentru tablourile electrice

Există o serie de producători pe piață pentru aceste componente vitale ale sistemului electric. Din perspectiva succesiunii de pași ce trebuie urmați, vă putem menționa câteva aspecte de referință:

 1. Planificare – analiza planurilor, localizarea optimă, dar și stabilirea unei liste exhaustive de materiale și echipamente, toate aceste elemente sunt necesare în faza de proiectare.
 2. Alegere montaj – există mai multe metode prin care un tablou poate fi montat, totul în funcție de localizare. Astfel, specialiștii Consolight vor opera diferit la montarea unui tablou pe perete, gard, etc. Suportul metalic pe care va fi poziționat joacă un rol esențial în durabilitatea și stabilitatea componentei.
 3. Cablaje – în conformitate cu normativele în vigoare, tabloul electric va fi conectat la rețea prin intermediul unor cablaje.
 4. Elemente interioare – funcționarea tabloului electric se poate realiza doar prin conexiunile interne realizate corespunzător.
 5. Testare – specialiștii Consolight vor realiza câteva teste de funcționare pentru a se asigura de activitatea corectă a tabloului.
 6. Marcare și întreținere – documentația finală se realizează după punerea în funcțiune.